Snel varen in Nederland!

Waar mag je snel varen in Nederland? Waar liggen de snelvaargebieden waar je harder dan 20 km/uur mag varen met een snelle sportboot? Bekijk via onderstaande link de interactieve snelvaarkaart met alle gebieden waar je hard mag varen, wakeboarden en waterskiën!

Snel varen? Bekijk de overzichtskaart snelvaargebieden!

Afbeelding 1 – Tankstation Marina Strandbad, Olburgen

Afbeelding 2 – Tankstation De Bijland, Tolkamer

Waar kunt u tanken? 

Onze sport-/speedboten beschikken over een brandstoftank met een inhoud van 115 liter. Bij uitgifte krijgt u de boot met een halfvolle tank mee, bij inname dient u de boot met een halfvolle tank weer bij ons in te leveren! Wij adviseren u dringend om direct te tanken bij het 1ste tankstation wat op uw route ligt, zo voorkomt u problemen en kunt u vervolgens onbezorgd varen!

Waar zijn de dichtstbijzijnde benzinestations?

  • Indien u de IJssel opvaart, stroomafwaarts richting Doesburg, is het 1ste benzinestation waar u kunt tanken gelegen bij Marina Strandbad, nabij Olburgen. Nadat u onder de brug van Doesburg doorgevaren bent, vindt u aan de rechterzijde na circa 800 meter de ingang richting het benzinestation. Zie afbeelding 1.
  • Indien u de IJssel opgaat richting Arnhem/Westervoort, stroomopwaarts, vaart u door tot aan de splitsing nabij Westervoort, hier vaart u de Neder-Rijn op richting Tolkamer. Het 1ste tankstation is gelegen nabij recreatiegebied de Bijland.
    De Bijland ligt dichtbij een splitsing van de rivieren de Rijn, de Waal en de IJssel. Door de open verbinding met de Rijn is de Bijland makkelijk te bereiken en bij uitstek geschikt voor watersporters. Tevens is het een perfecte uitvalbasis voor tochten over de Nederlandse rivieren. Zie afbeelding 2.