Veelgestelde vragen en informatie over onze houseboten!

Reserveren

Reserveren kan rechtstreeks via onze website! U dient 50% van het totaal bedrag direct te voldoen, de overige 50% dient u uiterlijk 1 maand voor aanvang van uw verblijf te betalen.
Indien u korter dan een maand van te voren reserveert, dan betaald u direct de gehele reissom. De borg dient uiterlijk 5 dagen voor aanvang van de boeking te zijn voldaan. U ontvangt hiervan, indien van toepassing, twee herinneringsmails met daarin een betaallink.

In het voorseizoen, de winter en het naseizoen, bieden we naast week, weekend en midweek boekingen ook boekingen aan voor 2 nachten.

In principe bieden wij in het hoogseizoen alleen week, weekend en midweek boekingen aan.

 • Lang weekend: vrijdag-maandag, 4 dagen / 3 nachten
 • Midweek: maandag-vrijdag, 5 dagen / 4 nachten
 • Week: maandag-maandag of vrijdag-vrijdag, 8 dagen / 7 nachten

Kortere tijdseenheden kunnen in het hoogseizoen alleen last minute (1 week voor de reservering) geboekt worden. Vraag ons bij afwijkende wensen naar de mogelijkheden, dan bekijken we samen de opties.

Na uw online reservering ontvangt u direct de reserveringsbevestiging en betalingsbevestiging per mail! Controleer eventueel uw spam indien u deze mails niet heeft ontvangen. Als er nog onduidelijkheden of vragen zijn, kunt u ons het beste bereiken via de mail info@geldersebootverhuur.nl.

In het geval dat het niet lukt om te boeken, stuur ons dan een bericht via het contactformulier of per e-mail. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om te kijken naar een oplossing.

Dit kan alleen indien u tijdens de boeking ervoor kiest om een annuleringsverzekering af te sluiten bij Kuiper Verzekeringen of indien u zelf een doorlopende annuleringsverzekering heeft.

De kosten voor de eindschoonmaak bedragen € 60,00, deze zijn reeds inbegrepen in de huurprijs.

Het eigen risico van de huurder bedraagt € 1000,-. De huurder is bij schade aansprakelijk tot de hoogte van het eigen risico. De huurder is volledig aansprakelijk bij schade die door opzettelijke of grove nalatigheid (dronkenschap enz.) veroorzaakt is.

Extra services

 • Parkeren is gratis
 • Wifi is gratis
 • Kinderstoel is gratis – Geef het bij uw boeking door indien u hiervan gebruik wenst te maken. Dan zorgen wij ervoor dat deze aanwezig is op de houseboat op het moment dat wij u daar mogen verwelkomen!
 • 1e gasfles (10,5 kg)

Bestel onderstaande extra services s.v.p. direct bij uw reservering. Indien u op een later moment nog gebruik wil maken van onderstaande extra services informeer dan naar de mogelijkheden.

 • Shuttleservice is op aanvraag
 • Hotelservice: opgemaakte bedden (dekbedden, dekbedovertrek, kussens en kussenslopen)
 • Badlinnen ( 2 kleine handdoeken & 1 grote badhanddoek)
 • Keukenlinnen ( 1 theedoek & 1 handdoek & vaatdoek)
 • 2e kinderstoel
 • 1 gasfles extra
 • Cobb BBQ (inclusief 1 vulling)  + Extra vullingen
 • Schipper voor het verplaatsen van uw Houseboat (naar een locatie of terug naar de haven)
 • SupBoard Midweek & Weekend
 • Supboard Week
 • Rubberboot (met motor)  – Midweek & Weekend verhuur
 • Rubberboot (met motor) – Week verhuur

Wil je met het openbaar vervoer komen? Wij helpen u graag bij het vinden van de beste verbinding en bekijken wat we voor u kunnen betekenen.

De kachel en de kookplaat op Houseboat Marbella werken op gas. Er is een gasfles met 10,5 kg aan boord (dit is bij normaal gebruik ruim voldoende voor een week). Daarnaast bieden we u de mogelijkheid om een extra gasfles bij te kopen.

Buiten de getoonde prijzen kunnen op onze homepage of onze Facebookpagina tijdelijke acties lopen. Kijk dus zeker af en toe op onze homepage of Facebookpagina!

Barbecueën met een houtskool barbecue is op onze huisboten niet toegestaan. Wel bieden we u de optie om een Cobb barbecue bij te boeken.

Nee, vanwege een grote kans op beschadiging aan de boot mogen er geen fietsen mee aan dek genomen worden. Op het terrein van de haven bevind zich wel een fietsenstalling waar fietsen uiteraard wel mogen worden neergezet.

Comfortabele kleding, toiletartikelen en vergeet uiteraard niet de zonnebrandcrème, muggenspray en zwemkleding! Leuke spelletjes en een zaklamp zijn ook altijd handig! Handdoeken en beddengoed (inclusief dekbedden en kussens,  indien niet bijgeboekt!). En natuurlijk goede zin!

Platte schoenen (in verband met mogelijke beschadigingen aan het dek en vanwege je veiligheid mogen alleen rubberen zoolschoonschoenen worden gedragen aan boord).

Vergeet ook niet voldoende etenswaren en drinken mee te nemen! U kunt ook een picknickmand of borrelarrangement bijboeken bij uw reservering, heerlijk natuurlijk voor op de dag van aankomst! Er bestaat tevens de mogelijkheid om te dineren of te lunchen bij de Brasserie op het terrein van de Jachthaven. De dichtstbijzijnde supermarkt ligt op loopafstand van circa 15 – 20 minuten.

Bij Gelderse Bootverhuur kun je het hele jaar door een houseboat huren. De houseboten zijn zelfs op een koude winterdag – vanwege de goede isolatie – zeer comfortabel. Het is beslist een aanrader om op een mooie winterdag een houseboat last minute te boeken en te genieten van het betoverende winterlandschap.

Varen en overnachten

Bij ons wordt je gevaren! Onze ervaren schippers varen de houseboat naar de door u gekozen overnachtingslocatie. Gelderse Bootverhuur heeft de 6 mooiste locaties binnen Recreatiegebied de Rhederlaag hiervoor voor u geselecteerd! Zo kunt u geheel onbezorgd genieten van uw verblijf! Zelf varen met de houseboten is niet toegestaan.

Onze houseboten liggen aan een nieuw aangelegde steiger, net buiten de haven van Jachthaven ‘t Eiland. Vanaf deze prachtige ligplaatsen hebben de houseboten al een prachtig wijds uitzicht op het water! Onze schippers varen u op aanvraag naar een van de zes mooiste spots binnen Recreatiegebied Rhederlaag (indien de weersomstandigheden dit toelaten). Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om op de vaste ligplaats te overnachten.

Locatie

Onze houseboten liggen op een prachtige locatie, net buiten de haven van Jachthaven ‘t Eiland in Lathum: circa 15 km vanaf Arnhem, 14 km vanaf Zevenaar, 21 km vanaf Doetinchem, 32 km vanaf Nijmegen en 31 km vanaf Emmerich (Dld).

U kunt gratis parkeren op parkeerterrein P1 van Jachthaven ’t Eiland.

Inchecken en uitchecken

Wij verwelkomen u graag bij aankomst en brengen u naar de door u gereserveerde boot. Hier ontvangt u van ons een welkomstpakket en maken we u wegwijs met alle ins en outs van de houseboot. De huidige status van de houseboat, de motor en de volledige uitrusting en  inventaris worden bij de overdracht aan de hand van een check- en inventarislijst met u samen gecontroleerd, bevestigd en ondertekend door zowel u als ons.

Indien gewenst, kunt u bij ons veilig uw koffers stallen. We horen het graag indien u hiervan gebruik wilt maken.

Deze kunt u vinden bij de informatie over de boot. Indien u op een ander tijdstip arriveert of eerder wilt uitchecken, geef dit dan zo spoedig mogelijk aan ons door.

Aan boord ligt een welkomstpakket met o.a. wandel- en fietsroutes, restaurant tips, informatie over de omgeving, informatie over Jachthaven ’t Eiland en informatie over evenementen.
Daarnaast zorgen wij ervoor dat de volgende zaken aanwezig zijn bij aankomst:

 • Pakketje met afwasmiddel, vaatdoekje, schuursponsje en vuilniszakken;
 • Koffie- & thee faciliteiten, chocolademelk, suiker en melk;
 • Douchegel, shampoo en zeep (mini-verpakking);
 • Wat lekkers voor bij de koffie / thee.

De houseboat dient op de afgesproken uitchecktijd bezemschoon en met schoon serviesgoed overgedragen te worden aan een medewerker van Gelderse Bootverhuur. Ook het afval dient verwijderd te zijn. Wij checken de boot vervolgens samen met u volledig aan de hand van de check- en inventarislijst.

Faciliteiten op de houseboat

Jachthaven ‘t Eiland beschikt over een milieu straat waar u al uw afval gescheiden kunt inleveren:  glas, papier, plastic en restafval.

De houseboten zijn allen voorzien van een koelkast en vriezer.

Op de houseboat is een watertank aanwezig met een capaciteit van ongeveer 60 tot 170 liter, afhankelijk van de boot. U dient hier uiteraard rekening mee te houden tijdens het douchen en het gebruik van water. Indien u tussendoor extra water nodig hebt, kunt u dit bijvullen op de steiger. Wij adviseren om zelf drinkwater in flessen mee te nemen aan boord.

De stroom aan boord werkt met  een 12 volt aansluiting. De 12 volt batterij wordt opgeladen door de motor en zonnepanelen op het dak.

In de haven is 230 volt beschikbaar via een walstroomkabel. Het gebruik van apparaten met een voltage van 230 volt is alleen mogelijk wanneer er walaansluiting is.

Nee, het toiletpapier wordt door Gelderse Bootverhuur ter beschikking gesteld. Dit toiletpapier is namelijk zelf oplossend, waardoor het toilet niet verstopt raakt. U ontvangt hiervoor tijdens de incheck de nodige instructies. Let op, indien de toilet verstopt raakt wordt hiervoor een bedrag van € 100,- in rekening gebracht.
Om het toilet door te spoelen, wordt buiten water aangezogen. Al het afvalwater wordt opgevangen in de afvalwatertank en na uw verblijf weggepompt.

Op de vaste ligplaats, net buiten de haven, kunt u gratis gebruik maken van het wifi-netwerk van Jachthaven ‘t Eiland. De houseboat zelf is niet voorzien van wifi.

De in de huurovereenkomst genoemde persoon is verantwoordelijk voor de veiligheid van alle passagiers aan boord. Hij/zij moet de houseboat behandelen als zijn/haar eigen eigendom.

Om te mogen vissen vanaf de houseboat is een visvergunning vereist. Bij de receptie van Jachthaven ‘t Eiland kun je een vis-pas aanvragen.

Huisdieren zijn op onze houseboten helaas niet toegestaan.

Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op!