Veelgestelde vragen

Gelderse Bootverhuur

Veelgestelde vragen

Corona- Update 26 mei 2020
Wij verhuren alleen aan gezamenlijke huishoudens* en aan gezelschappen van maximaal 2 personen waarbij de 1,5 meter afstand (2 armlengtes) in acht wordt gehouden.
* Gezamenlijke huishouding volgens noodverordening: “De niet van tafel en bed gescheiden echtgenoot, geregistreerde partner of andere levensgezel en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op één adres woonachtig zijn”. We vertrouwen op uw medewerking en eigen verantwoordelijkheid.
Het volledige Corona protocol kunt u terug vinden op onze website onder het menu Home – Nieuws: https://geldersebootverhuur.nl/nieuws/

Heeft u  een reserveringsaanvraag gedaan, maar nog geen bevestiging ontvangen?
Nadat u een reserveringsaanvraag heeft gedaan, ontvangt u de reserveringsbevestiging. Controleer ook eventueel uw spamfolder voor deze e-mail!

Heb ik een vaarbewijs nodig?
Nee, voor al onze vaartuigen is geen vaarbewijs vereist. Alleen als u de speedboten en of waterscooters wilt huren moet u wel in het bezit zijn van vaarbewijs 1.

Kan ik zonder ervaring varen?
Voor het huren van een boot is geen ervaring vereist. We leggen alles rustig uit voordat u begint. Huurt u een speedboot of een waterscooter, dan dient u in het bezit te zijn van vaarbewijs 1.

Waar kunnen wij varen?
U ontvangt van ons een plattegrond waar u mag varen op het recreatiegebied Rhederlaag.
Op de IJssel varen is ten strengste verboden gezien de veiligheid en verzekeringsvoorwaarden. Indien wij constateren dat er op de IJssel gevaren is zal de borg komen te vervallen.

Hoeveel personen mogen er in een boot/ sloep?
Dit is afhankelijk het type boot of sloep dat u reserveert. Kijk bij de boot die u graag wilt reserveren voor het aantal personen en het maximale gewicht.

Hoe veel brandstof krijg ik mee om te varen?
Bij verhuur is de brandstoftank volledig gevuld. U hoeft zich geen zorgen te maken over de brandstof, u kunt onbezorgd varen.
Het vaargedrag kan natuurlijk sterk verschillen per huurder. Tegen een meerprijs kan er een extra jerrycan benzine van 10 liter meegeleverd worden.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?
Indien u reserveert dient u de huurprijs en de borgsom direct elektronisch te betalen via IDEAL.
Betalen met creditcard/Visa is op dit moment helaas nog niet mogelijk.

Moet ik borg betalen?
Ja, de borg bedraagt € 300,00 euro voor alle boten. Indien u de boot in juiste staat terugbrengt krijgt u de borg dezelfde dag (binnen 24 uur) weer retour.

Schade gevaren wat nu?
Indien u schade heeft gevaren geef dit dan direct bij terugkomst aan. We hebben liever dat u het direct netjes doorgeeft dan dat een volgende huurder hiervan hinder ondervindt.

Wat is mooi weer garantie?
Voor € 15,00 per boeking mag u zelf bepalen of u het weer goed genoeg vindt om te varen (tot 24 uur voor aanvang van de boeking). U mag de boeking dan eenmalig verschuiven naar een datum naar keuze (binnen het vaarseizoen van 2020 (april t/m september).
Indien u aan ons doorgeeft dat u de boeking wilt verschuiven, boeken wij de borg (binnen 24 uur) aan u retour.

U dient zelf een nieuwe datum te reserveren via onze website www.geldersebootverhuur.nl. Zodra wij een nieuwe boeking van u hebben ontvangen, storten wij het bedrag dat u heeft betaald voor de 1ste reservering van de boot aan u retour (binnen 24 uur).

Is annuleren mogelijk?
Nee, annuleren is niet mogelijk. Een gedane boeking voor een boot of sloep wordt door ons geannuleerd als er meer dan windkracht 5 staat, de temperatuur lager is dan 12 graden, onweer of een weer-alarm wordt afgegeven. In alle overige situaties kunt u gaan varen met de boot of sloep en gaat deze dus door. 

Zijn huisdieren toegestaan?
Nee, wegens hygiëne is dit niet toegestaan. Ook moeten we rekening houden met de allergieën van de volgende huurders, hiervoor vragen we uw begrip.

Mijn zoontje of dochter kan nog niet goed zwemmen?
Ook voor de allerkleinste hebben wij reddingsvesten. Tegen een meerprijs kunnen deze meegeleverd worden. Uiteraard is er de mogelijkheid om voor ieder opvarende een reddingsvest te huren. Zwemmen met de reddingsvesten is niet toegestaan. Deze zijn alleen bedoeld voor veiligheid en noodgevallen.

Is er de mogelijkheid om mijn telefoon op te laden aan boord?
Onze sloepen zijn voorzien van een 12-volt aansluiting waarin u met uw eigen verloop kabel uw telefoon of koelbox kunt opladen (aansluiten op stroom).

Kan ik mijn eigen koelbox meenemen?
Ja, uiteraard is dat mogelijk.
Onze sloepen zijn voorzien van een 12-volt aansluiting waarin u met uw eigen verloop kabel uw koelbox kunt opladen (aansluiten op stroom).

Wat zijn de vaartijden?
Onderstaande vaartijden gelden voor iedere huurboot:
Ochtend                              09.30 tot 13.00 uur
Middag                                13.30 tot 17.00 uur
Dag                                       09.30 tot 17.00 uur

Een aantal boten verhuren wij ook in de avond, u kunt dit terugvinden bij de omschrijving van de desbetreffende boot. De vaartijden voor de avond zijn:
Avond                                17.30 tot 21.00 uur
Middag-avond                 13.30 tot 21.00 uur
Dag-avond                       09.30 tot 21.00 uur

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?
Zorg ervoor dat u minimaal 15 minuten van te voren aanwezig bent!
Iedereen krijgt voor vertrek uitgebreide instructies. Verder is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen.

Moet ik zelf kussens meenemen?
Alle sloepen en consoleboten zijn voorzien van luxe kussens. De motorbootjes zijn voorzien van losse zitkussentjes. Extra’s kussens of dekentjes meenemen mag uiteraard altijd.

Waar kan ik parkeren?
U kunt gratis parkeren op het terrein P1 van Jachthaven ’t Eiland, de Muggenwaard 16 te Lathum.

Waar kan ik me melden?
U kunt zich melden bij de receptie van Jachthaven ’t Eiland. Daar ontvangt u van ons een overdrachtsformulier en een folder van het vaargebied. Vergeet niet uw identiteitsbewijs mee te nemen!

Kledingadvies?
Houdt u er rekening mee dat het op het water altijd sneller afkoelt, neem dus wat warme kleding/dekentjes mee.