Veelgestelde vragen en informatie over onze verhuurboten!

Indien u tijdens het boeken de betaling niet correct afhandelt, blokkeert ons boekingssysteem de boot gedurende 1 uur. Na 1 uur kunt u zelf de boot opnieuw boeken via onze website.

Wij zijn 7 dagen per week geopend vanaf 10.00 uur tot 21.00 uur.  Uiteraard doen wij ons uiterste best uw vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden, wij kunnen helaas echter niet altijd alle telefoontjes direct beantwoorden. U kunt ons dan het beste bereiken via de mail: info@geldersebootverhuur.nl of laat uw boodschap achter op onze voicemail of via WhatsApp, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Indien u reserveert dient u direct (een deel) elektronisch te betalen via IDEAL, Sofort, Bancontact of Giropay.
Indien u langer dan een maand van te voren reserveert dient u een aanbetaling te doen van 50%. Indien u korter dan een maand reserveert dient u de gehele huursom direct te voldoen.

We bieden u de optie om de borg 5 dagen van te voren over te maken (i.v.m. de verwerkingstijd bij banken  en buitenlandse betalingen wordt hiervoor een termijn van 5 dagen aangehouden). Zo kunt u direct bij aankomst onbezorgd het water op! Voor alle betalingen ontvangt u van ons een mail met daarin een betaallink.

Gezien de grote bedragen is het geen optie om hier contact te betalen. Indien wij de borg niet tijdig hebben ontvangen zal de boeking komen te vervallen. U ontvangt van ons ook nog een herinneringsmail!

De borg wordt binnen 24 uur na afloop van de vaartijd weer aan u teruggestort, indien u de boot weer schadevrij bij ons inlevert. De boot wordt bij terugkomst altijd door een van onze medewerkers samen met u gecontroleerd / nagekeken.

Wij verhuren op vaste tijden. Onze verhuurboten vertrekken in de ochtend vanaf 10.45 en 11.00 uur (dit is afhankelijk van welke boot u reserveert) en in de middag vanaf 13.15 uur en 13.30 uur. Vanaf 1 mei kunt u ook in de avond varen vanaf 18.00 uur, wij zijn dan geopend tot 21.00 uur.

Indien u op onze website bij de door u gewenste boot in de kalender op de datum klikt waarop u wilt varen, kunt u daaronder in de balk zien op welke tijden de boot nog beschikbaar is. Indien de door u gewenste tijd hier niet bijstaat, dan is de boot al gereserveerd.

Met onze sloepen en consoleboten (geen vaarbewijs vereist) kunt u heerlijk varen op Recreatiegebied Rhederlaag, het grootste en mooiste watersportgebied van Oost Nederland! U ontvangt van ons een plattegrond waar u mag varen op recreatiegebied Rhederlaag. Op de IJssel varen is ten strengste verboden gezien de veiligheid en verzekeringsvoorwaarden. Indien wij constateren dat er op de IJssel gevaren is zal de borg komen te vervallen!

Uiteraard kunt u ook heerlijk zwemmen tijdens het varen en afkoelen in het heldere water. Op de recreatieplas is het water niet overal even diep waardoor duiken vanaf de boot levensgevaarlijk is. Wij raden dit ook ten strengste af.

Ja, de borg bedraagt € 300,00 euro voor al onze boten. U kunt er tijdens het boekingsproces voor kiezen om voor €40,00 het eigen risico af te kopen. Uiteraard betaald u dan geen borg.
*Indien u echter korter dan 5 dagen voor aanvang van de vaardatum boekt biedt ons boekingssysteem helaas niet de mogelijkheid om de betaling van de borg uit te schakelen. In dat geval boeken wij dit bedrag zo snel mogelijk aan u terug.

Wij vragen u vriendelijk alle betalingen vooraf via de betaallink (in de mails die u van ons ontvangt) over te maken. Bij aankomst is alles dan volledig geregeld en kunt u direct onbezorgd het water op!

Voor de sloepen, consoleboten is geen vaarbewijs vereist. Er is geen ervaring vereist, we leggen alles rustig uit voordat u gaat varen.
Indien u de sloep Berlijn (geschikt voor 8 personen) wilt huren is enige vaarervaring vereist.

Nadat u een reserveringsaanvraag heeft gedaan, ontvangt u de reserverings- en betalingsbevestiging. Controleer ook eventueel uw spamfolder voor deze e-mail!
U kunt uiteraard ook altijd contact met ons opnemen (bij voorkeur per mail) indien u geen mail heeft ontvangen!

Nee, annuleren is niet mogelijk. Een gedane boeking voor een boot of sloep wordt door Gelderse Bootverhuur geannuleerd als er meer dan windkracht 5 staat, de temperatuur lager is dan 12 graden, onweer of een weer-alarm wordt afgegeven. In alle overige situaties kunt u gaan varen met de boot of sloep en gaat deze dus door.

Voor € 15,00 per boeking mag u zelf bepalen of u het weer goed genoeg vindt om te varen (tot 24 uur voor aanvang van de boeking), uiteraard mag u de boeking ook om een andere privé reden verzetten. U mag de boeking eenmalig verschuiven naar een datum naar keuze (binnen het vaarseizoen april t/m september). Indien u aan ons doorgeeft dat u de boeking wilt verschuiven, horen wij graag van u naar welke datum u de reservering wilt verplaatsen.

Zorg ervoor dat u minimaal 15 minuten van te voren aanwezig bent! Iedereen krijgt voor vertrek uitgebreide instructies over het vaargebied en over de boot. Verder is er uiteraard alle gelegenheid tot het stellen van vragen.

Op het parkeerterrein van Jachthaven ‘t Eiland ziet u bij de kiosk een bord Meetingpoint Gelderse Bootverhuur, daar zullen wij u verwelkomen en ontvangt u van ons een overdrachtsformulier en een folder van het vaargebied. Vergeet niet uw identiteitsbewijs mee te nemen!
Indien hier niemand aanwezig is, kunt u ons bellen op het telefoonnummer wat vermeld wordt op het formulier op de kiosk.

Tevens kunt u op het terrein van de Jachthaven nog even gebruik maken van de sanitaire voorzieningen!

U kunt gratis parkeren op het terrein P1 van Jachthaven ’t Eiland, de Muggenwaard 16 te Lathum.

Dit is afhankelijk van het type boot of sloep dat u reserveert. Op onze website  staat bij iedere boot duidelijk vermeld hoeveel personen zijn toegestaan op de boot Meer personen op de boot is niet toegestaan (kinderen tellen volledig mee, ongeacht de leeftijd) i.v.m. de veiligheid en de verzekeringsvoorwaarden. Bij constatering door verhuurder dat er met meer als het maximaal aangegeven personen aan boord gevaren word, wordt de volledige borgsom ingehouden.

Bij verhuur is de brandstoftank gevuld met 10 liter benzine. U hoeft zich geen zorgen te maken over de brandstof, u kunt onbezorgd varen.
Het vaargedrag kan natuurlijk sterk verschillen per huurder en uiteraard speelt de huurperiode hierbij ook een rol. Tegen een meerprijs kan er een extra jerrycan benzine van 10 liter meegeleverd worden.

Er wordt van u verwacht dat u de boot in dezelfde hoedanigheid inlevert zoals u hem heeft meegekregen bij aanvang van de verhuur. Bij niet-nakoming van deze verplichting zullen er schoonmaakkosten in rekening worden gebracht, met een minimum van € 25,00.

Indien u schade heeft gevaren neem dan direct telefonisch contact met ons op of geef dit dan direct bij terugkomst aan. Dit voorkomt een hoop ellende. Bij het inleveren van de boot lopen wij altijd  samen met u de boot (en de checklist) na. U dient zich dan ook altijd te melden bij terugkomst.

Nee, wegens hygiëne is dit niet toegestaan.  Ook moeten we rekening houden met de allergieën van de volgende huurders, hiervoor vragen we uw begrip. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.

Ook voor de allerkleinste hebben wij reddingsvesten. Tegen een meerprijs kunnen deze meegeleverd worden. Uiteraard is er de mogelijkheid om voor ieder opvarende een reddingsvest te huren. Zwemmen met de reddingsvesten is niet toegestaan. Deze zijn alleen bedoeld voor veiligheid en noodgevallen.

Een aantal van onze boten zijn voorzien van een 12-volt aansluiting waarin u met uw eigen verloop kabel uw telefoon of koelbox kunt opladen (aansluiten op stroom).

Wij bieden de service aan om een heerlijke Picknickmand of een Borrelarrangement bij te boeken voor op de boot. Absoluut een aanrader!
Daarnaast kunt u via onze website een 3-gangen diner of een lunch reserveren. Van deze service kunt u genieten vanaf het prachtige terras van Brasserie Vin (gelegen aan het water op het terrein van Jachthaven ‘t Eiland). Indien u korter dan 48 uur van te voren reserveert kunnen we deze opties helaas niet aanbieden.

Ja, uiteraard is dat mogelijk.

Alle sloepen en consoleboten zijn voorzien van luxe kussensets. Extra’s kussens of dekentjes meenemen mag uiteraard altijd.

Houdt u er rekening mee dat het op het water altijd sneller afkoelt, neem dus wat warme kleding/dekentjes mee.

Indien u een boot bij ons reserveert, dient u uiteraard altijd eerst akkoord te gaan met onze Algemene voorwaarden.