Veelgestelde vragen

Gelderse Bootverhuur

Veelgestelde vragen

Corona- Update 24 juni 22.00 uur
Wij verhuren alleen aan gezamenlijke huishoudens* en aan gezelschappen van maximaal 3 personen waarbij de 1,5 meter afstand in acht wordt gehouden. Vanaf 3 personen kan worden gehandhaafd op de onderlinge afstand van 1,5 meter. We vertrouwen op uw medewerking en uw eigen verantwoordelijkheid.
Het volledige Corona protocol kunt u terug vinden op onze website onder het menu Home – Nieuws: https://geldersebootverhuur.nl/nieuws/
* Gezamenlijke huishouding volgens noodverordening: “De niet van tafel en bed gescheiden echtgenoot, geregistreerde partner of andere levensgezel en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op één adres woonachtig zijn”. 

Heeft u een reserveringsaanvraag gedaan, maar nog geen bevestiging ontvangen?
Nadat u een reserveringsaanvraag heeft gedaan, ontvangt u de reserveringsbevestiging. Controleer ook eventueel uw spamfolder voor deze e-mail!
Heb ik een vaarbewijs nodig?
Voor de sloepen, consoleboten en motorboten is geen vaarbewijs vereist. Er is geen ervaring vereist, we leggen alles rustig uit voordat u gaat varen.
Als u een van de speedboten of de waterscooter wilt huren moet u wel in het bezit zijn van vaarbewijs 1.
Waar kunnen wij varen?
U ontvangt van ons een plattegrond waar u mag varen op het recreatiegebied Rhederlaag.
Op de IJssel varen is ten strengste verboden gezien de veiligheid en verzekeringsvoorwaarden. Indien wij constateren dat er op de IJssel gevaren is zal de borg komen te vervallen.
Dit geldt niet voor de speedboot SeaRay SPX 190 Bowrider, daarmee mag u uiteraard wel de IJssel op.
Hoeveel personen mogen er in een boot/ sloep?
Dit is afhankelijk van het type boot of sloep dat u reserveert. Door Gelderse Bootverhuur is per boot aangegeven hoeveel personen zijn toegestaan op de boot en het maximale gewicht. Bij constatering door verhuurder dat er met meer als het maximaal aangegeven personen aan boord gevaren word, wordt de volledige borgsom ingehouden.
Hoe veel brandstof krijg ik mee om te varen?
Bij verhuur is de brandstoftank van alle boten volledig gevuld. U hoeft zich geen zorgen te maken over de brandstof, u kunt onbezorgd varen.
Het vaargedrag kan natuurlijk sterk verschillen per huurder. Tegen een meerprijs kan er een extra jerrycan benzine van 10 liter meegeleverd worden.
Bovenstaande geldt niet voor de speedboot SeaRay SPX 190 Bowrider, deze beschikt over een brandstoftank met een inhoud van 115 liter (deze krijgt u halfvol mee en dient halfvol te worden ingeleverd). Indien deze afspraak niet wordt nagekomen worden hiervoor extra kosten in rekening gebracht.
Wat zijn de betalingsmogelijkheden?
Indien u reserveert dient u de huurprijs en de borgsom direct elektronisch te betalen via IDEAL.
Betalen met creditcard/Visa is op dit moment helaas nog niet mogelijk.
Moet ik borg betalen?
Ja, de borg bedraagt € 300,00 euro voor alle boten (behalve voor de speedboot).
Voor de speedboot SeaRay SPX 190 Bowrider bedraagt de borg € 1000,00 euro.
Indien u de boot in juiste staat terugbrengt krijgt u de borg dezelfde dag (binnen 24 uur) weer retour.
Schade gevaren wat nu?
Indien u schade heeft gevaren geef dit dan direct bij terugkomst aan. Dit voorkomt een hoop ellende.
Wat is mooi weer garantie?
Voor € 15,00 per boeking mag u zelf bepalen of u het weer goed genoeg vindt om te varen (tot 24 uur voor aanvang van de boeking). U mag de boeking dan eenmalig verschuiven naar een datum naar keuze (binnen het vaarseizoen van 2020 (april t/m september).
Indien u aan ons doorgeeft dat u de boeking wilt verschuiven, boeken wij de borg (binnen 24 uur) aan u retour.
U dient zelf een nieuwe datum te reserveren via onze website www.geldersebootverhuur.nl. Zodra wij een nieuwe boeking van u hebben ontvangen, storten wij het bedrag dat u heeft betaald voor de 1ste reservering van de boot aan u retour (binnen 24 uur).
Is annuleren mogelijk?
Nee, annuleren is niet mogelijk. Een gedane boeking voor een boot of sloep wordt door ons geannuleerd als er meer dan windkracht 5 staat, de temperatuur lager is dan 12 graden, onweer of een weer-alarm wordt afgegeven. In alle overige situaties kunt u gaan varen met de boot of sloep en gaat deze dus door.
Zin huisdieren toegestaan?
Nee, wegens hygiëne is dit niet toegestaan. Ook moeten we rekening houden met de allergieën van de volgende huurders, hiervoor vragen we uw begrip.
Mijn zoontje of dochter kan nog niet goed zwemmen?
Ook voor de allerkleinste hebben wij reddingsvesten. Tegen een meerprijs kunnen deze meegeleverd worden. Uiteraard is er de mogelijkheid om voor ieder opvarende een reddingsvest te huren. Zwemmen met de reddingsvesten is niet toegestaan. Deze zijn alleen bedoeld voor veiligheid en noodgevallen.
Is er de mogelijkheid om mijn telefoon op te laden aan boord?
Onze sloepen zijn voorzien van een 12-volt aansluiting waarin u met uw eigen verloop kabel uw telefoon of koelbox kunt opladen (aansluiten op stroom).
Kan ik mijn eigen koelbox meenemen?
Ja, uiteraard is dat mogelijk.
Onze sloepen zijn voorzien van een 12-volt aansluiting waarin u met uw eigen verloop kabel uw koelbox kunt opladen (aansluiten op stroom).
Zijn er mogelijkheden om bij jullie te eten of te drinken? 
Wij bieden de service aan om een heerlijke Picknickmand of een Borrelarrangement bij te boeken voor op de boot. Absoluut een aanrader!
Daarnaast kunt u via onze website een Barbecue, 3-gangen diner of een lunch reserveren. Van deze service kunt u genieten vanaf het prachtige terras van Brasserie Vin (gelegen aan het water op het terrein van Jachthaven ‘t Eiland).
Indien u korter dan 48 uur van te voren reserveert kunnen we deze opties helaas niet aanbieden.
Wat zijn de vaartijden?
Onderstaande vaartijden gelden voor iedere huurboot:
Ochtend                              09.30 tot 13.00 uur
Middag                                13.30 tot 17.00 uur
Dag                                       09.30 tot 17.00 uur
Onze sloepen de ” Mason”, de “Noah” en de consoleboot “Levi” verhuren wij ook in de avond.
De vaartijden voor de avond zijn:
Avond                                17.30 tot 21.00 uur
Middag-avond                 13.30 tot 21.00 uur
Dag-avond                       09.30 tot 21.00 uur
De speedboot SeaRay SPX 190 Bowrider verhuren wij alleen per dag of per weekend.
Dag: 10.00 uur tot 17.30 uur
Weekend: vrijdagochtend 10.00 uur tot zondagavond 17.30 uur.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?
Zorg ervoor dat u minimaal 15 minuten van te voren aanwezig bent!
Iedereen krijgt voor vertrek uitgebreide instructies. Verder is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen.
Moet ik zelf kussens meenemen?
Alle sloepen en consoleboten zijn voorzien van luxe kussens. De motorbootjes zijn voorzien van losse zitkussentjes. Extra’s kussens of dekentjes meenemen mag uiteraard altijd.
Waar kan ik parkeren?
U kunt gratis parkeren op het terrein P1 van Jachthaven ’t Eiland, de Muggenwaard 16 te Lathum.
Waar kan ik me melden?
U kunt zich melden bij de receptie van Jachthaven ‘t Eiland. Daar ontvangt u van ons een overdrachtsformulier en een folder van het vaargebied. Vergeet niet uw identiteitsbewijs mee te nemen!
Kledingadvies?
Houdt u er rekening mee dat het op het water altijd sneller afkoelt, neem dus wat warme kleding/dekentjes mee.
Moet ik de boot schoonmaken na het varen?
Er wordt van u verwacht dat u de boot in dezelfde hoedanigheid inlevert zoals u hem heeft meegekregen bij aanvang van de verhuur. Bij niet-nakoming van deze verplichting zullen schoonmaakkosten in rekening worden gebracht, met een minimum van € 25,00.

Corona (COVID-19) - Update 7 juni 2020, 22.00 uur

Lees hier onze maatregelen
In deze tijd is het fijn om lekker buiten te zijn! Gelderse Bootverhuur houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Hierdoor verhuren wij alleen aan gezamenlijke huishoudens* en aan maximaal 3 personen waarbij de 1,5 meter afstand in acht wordt gehouden. Vanaf 3 personen kan worden gehandhaafd op de onderlinge afstand van 1,5 meter. We vertrouwen op uw medewerking en uw eigen verantwoordelijkheid. 

De gezondheid van onze klanten en onze medewerkers staat bij Gelderse Bootverhuur voorop. Bij aankomst kunt u zich melden bij de receptie van Jachthaven 't Eiland. Wij verzoeken u vriendelijk dat 1 persoon van uw gezelschap zich meldt bij de inschrijfbalie. De verdere uitleg van de route en de boot zal buiten plaatsvinden op gepaste afstand.

Zoals gebruikelijk maken we de boten voor en na iedere vaart schoon. Maar nu geven we ook bijzondere aandacht aan het desinfecteren van oppervlaktes waar personeel en gasten veelvuldig mee in contact komen zoals het stuurwiel, de sleutel en gashendel. Daarnaast kunt u zelf het verhuur materiaal reinigen met desinfectiemiddel wat door ons wordt aangeboden. Wij doen hierbij ook een dringend beroep op uw eigen verantwoordelijkheid, voelt u zich niet lekker of bent u verkouden volg dan de richtlijnen van het RIVM en ga er niet op uit!

Hieronder puntsgewijs wat wij van u verwachten en wat u van ons kan verwachten.

Wat verwachten we van u:

  • Luister goed naar de instructies (starten, sturen en schakelen van de boot, eventuele buiskap en de plattegrond waar alles zich bevindt);
  • 1 persoon meldt zich bij de inschrijfbalie;
  • Houdt de minimale afstand van 1,5 meter in acht. Zowel tussen andere recreanten als onze medewerkers;
  • Bij minimale klachten verzoeken wij u om thuis te blijven en niet naar de haven te komen!
  • Bij ons kunt u alleen een boeking online doen en vooraf via IDEAL betalen, om contact zoveel mogelijk te vermijden. 

Wat mag u van ons verwachten:

Onze medewerkers geven even geen handen en wassen en desinfecteren hun handen regelmatig.
We hebben extra schoonmaak rondes ingeroosterd, waarbij onder andere het stuurwiel, de gashendels, bootsleutels, deurklinken met regelmaat worden gedesinfecteerd.

We monitoren de bezoekersaantallen en nemen maatregelen indien dit noodzakelijk is.
In de boot zijn reinigingsdoekjes en een klein flesje desinfectiezeep aanwezig. 

Pas goed op elkaar!

Vriendelijke groet, Gelderse Bootverhuur

* Gezamenlijke huishouding volgens noodverordening: “De niet van tafel en bed gescheiden echtgenoot, geregistreerde partner of andere levensgezel en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op één adres woonachtig zijn”